Världens bästa cocktail kan du nu mixa hemma
Text Cathrine, Recept og foto Bird
Vill du testa en av världens bästa barer så behöver du bara resa till grannlandet. Tidigare på hösten blev vinnaren av The World’s Best Bars avslöjad och här flög en dansk cocktailbar in på topplistan. Namnet är Bird och den lilla stämningsfulla baren serverar utsökta cocktails till tonerna av vintage-vinyler. Besök Bird på Gammel Kongevej i Köpenhamn eller prova deras unika tolkning av aperitivo-klassikern Negroni därhemma.
Filosofin är enkel: klassiska cocktails med en modern twist ska njutas till ljudet av dåtidens största musikikoner. Barens namn är också en hyllning till musiken och jazzlegenden Charlie Parker som var känd som “Bird”. Nu kan du få glädje av deras expertis därhemma med denna steg för steg guide till att mixa Bird’s egna version av Negroni till perfektion.
En delikat och mysig, samt höst och vintrig version av den eviga härliga aperitivo. Här är en genomgång av hur du kan skapa den hemma.
Gin och Campari är de viktigaste ingredienserna. Du kan välja vilken gin som helst som du föredrar men det rekommenderas att hålla det klassiskt och med en tydlig enbärssmak. En klassisk Tanqueray är ett säkert val. Hos Bird menar de att Campari också är ett måste i alla typer och versioner av Negroni.
Det som gör denna drink unik är kaffe-vermouth. Välj en söt vermouth-variant, till exempel Carpano eller Dolin.
1. Mät upp 100 g kvalitets kaffebönner och låt dem dra i 350 ml av den valda vermouth i rumstemperatur i 48 timmar.
2. Efter 48 timmar silar du bort kaffebönnorna och häller kaffe-vermouthen i en tätslutande flaska.
Vi tror på att alla cocktails med ren alkohol blir bättre och mer balanserade om du blandar ingredienserna tidigare och låter det stå still sig innan du serverar.
Häll följande ingredienser i en 1-liters flaska:
- 300 ml Gin
- 200 ml Campari
- 300 ml Coffee Bean Vermouth
- 200 ml vatten
Innan servering: Lägg flaskan med Negroni-mixen i frysen i minimum 2 timmar. Servera drinken i ditt favoritglas med generösa mängder is och ett fint citronskal på toppen.