Recept på sommarens finaste tårta med blommor
Text Emma Henneberg / Foto Sara Cirkeline
Ska du hålla i en sommarfest eller hittar du ett lugn i att baka precis som Sara Cirkeline – så är detta recept på en mumsig marängtårta dekorerad med somriga blommor i vackra färger just precis något för dig.
Till vardags bor Sara Cirkeline i London med sin pojkvän men när hon ska slappna av och komma ner i varv från storstadens ståhej så söker hon sig till den italienska landsidyllen. I semesterhuset nära kustbyn Alassio njuter Sara Cirkeline av att vara kreativ med estetiska och delikata desserter som hon delar med sig av på sin Instagramprofil @saracirkeline.
Vi drömmer oss till den italienska rivieran med lätt frasiga maränger, söta solmogna bär och dekorativa blommor plockade på morgonpromenaden.
Ingredienser:
Maräng
400 g socker
6 äggvitor
Chokoladkräm
200 g smör
4 msk mörkt kakaopulver
150 g Philadelphia neutral
Hallonkräm
Ett paket hallon
½ liter vispgrädde
“Jag älskar att få inspiration från mina omgivningar genom att dekorera de tårtor jag bakar. Jag värdesätter att göra bakverk estetiskt tilltalande och för mig gör det ingenting att det är små fel här och där. Det gör bara tårtan finare och mer personlig.” - Sara Cirkeline
Tillvägagångssätt: