Tilbaka till journal
Livsstil - Recept

Recept på sommarens finaste tårta med blommor

credit-image

Text Emma Henneberg / Foto Sara Cirkeline

Ska du hålla i en sommarfest eller hittar du ett lugn i att baka precis som Sara Cirkeline – så är detta recept på en mumsig marängtårta dekorerad med somriga blommor i vackra färger just precis något för dig.

Till vardags bor Sara Cirkeline i London med sin pojkvän men när hon ska slappna av och komma ner i varv från storstadens ståhej så söker hon sig till den italienska landsidyllen. I semesterhuset nära kustbyn Alassio njuter Sara Cirkeline av att vara kreativ med estetiska och delikata desserter som hon delar med sig av på sin Instagramprofil @saracirkeline.

Vi drömmer oss till den italienska rivieran med lätt frasiga maränger, söta solmogna bär och dekorativa blommor plockade på morgonpromenaden.

Foto Sara Cirkeline



Marängtårta med blommor

Ingredienser:

Maräng

400 g socker

6 äggvitor

Chokoladkräm

200 g smör

4 msk mörkt kakaopulver

150 g Philadelphia neutral

Hallonkräm

Ett paket hallon

½ liter vispgrädde

“Jag älskar att få inspiration från mina omgivningar genom att dekorera de tårtor jag bakar. Jag värdesätter att göra bakverk estetiskt tilltalande och för mig gör det ingenting att det är små fel här och där. Det gör bara tårtan finare och mer personlig.” - Sara Cirkeline

Foto Sara Cirkeline



Tillvägagångssätt:

  • Vispa sockret fint med en rörmaskin eller elvisp. Vispa äggvitorna tills att de skummar och tillsätt sedan sockret lite i taget tills att du har en fast maräng.
  • Skålen ska kunna vändas upp och ner utan att massan ramlar ut.
  • Marängen fördelas i två lika stora cirklar på ett bakplåtspapper.
  • Bakas i ugnen i 45 min på 130 grader.
  • Vispa grädden. Hälften av den vispade grädden blandas med sköljda hallon för att skapa hallonkrämen.
  • Chokladkrämen gör du genom att blanda ihop kakaon, smöret och philadelphian till en slät kräm.
  • Tårtan samlas ihop med att bre ut chokladkrämen på det nedersta maränlaget.
  • Lägg därefter på den andra laget maräng.
  • Hallonkrämen smöras på den översta lagret maräng.
  • Till sist täcks hela tårtan med den vispgrädde så är kvar utan hallon.
  • Pynta med bär och blommor efter egna önskningar.

Hitta produkterna här



Loading... >